Оскільки бажаючих взяти участь у онлайн-курсі «Лідерство для дівчат» виявилося у багато разів більше, ніж передбачена кількість учасниць, ми провели ще один навчальний модуль з цієї теми. Маємо одразу чесно зізнатися, що другий модуль вийшов ще кращим! Адже ми врахували досвід першого модулю, і, відповідно, удосконалили програму другого.

Впродовж п’яти днів учасниці з різних міст і селищ України активно розвивали навички лідерства та вивчали питання гендерної рівності та захисту прав жінок. Основні тематичні блоки модулю були наступними: історія жіночого руху у світі та в Україні; лідерство, ролі лідера і керівника; гендерна нерівність та гендерна рівність; ораторська майстерність; проектний менеджмент та стратегічне планування; гендерне планування; робота в команді; вирішення конфліктів; робота в інформаційному просторі; можливості для жінок від національних та міжнародних неурядових організацій тощо.


Вивчення цих тем доповнювалося великою кількістю практичних вправ, які допомагали закріпити на практиці здобуті навички, а також ближче познайомитись учасницям між собою.

Також окремою важливою частиною модулю стали мотиваційні зустрічі з жінками, які вже досягли певного успіху у різних сферах діяльності – творчості. громадській активності, бізнесі тощо.

Цього разу з учасницями навчального модулю «Лідерство для дівчат» своїми знаннями і своїм досвідом ділилися:

Марина Потапенко, заступниця Міністра культури, молоді та спорту України;

Валентина Ведровська, засновниця і голова правління Української галицької фундації, тренерка у International Republican Institute (IRI);

Тіна Собко, феміністка і правозахисниця, громадська організація «Гендер Зед»;

Олеся Крамаренко, екоактивістка, голова правління громадської організації «Дзига»;

Наталя Селюкова, менторка з проектного менеджменту, тренерка Українського жіночого фонду, директорка громадської організації «Укрпростір»;

Валерія Овчарова, регіональна представниця USAID ENGAGE, голова правління громадської організації «YES»;

Вікторія Петрова, PR-менеджерка, менеджерка соціальних проектів, співзасновниця Форуму лідерів думок;

Альона Куротова, директорка Мовної школи iCan school, директорка консалтингової компанії SlovakiaInvest, керівниця Благодійного фонду Альони Куротової, координаторка Міжнародної асоціації лікарів у Словаччині;

та Дарія Сукач, викладачка та перекладачка, волонтерка.

Ми щиро вдячні нашим спікеркам та гостям за знання і навички, підтримку та енергію, які вони подарували учасницям модулю! Переконані. що зі зустрічі що довгий час будуть надихати учасниць модулю до саморозвитку і активності!

Треба відзначити, що, незважаючи на дистанційний формат спілкування, під час модулю вдалося створити надзвичайно теплу та дружню атмосферу, а учасниці дуже добре між собою потоваришували. Можливо, через деякий час вдасться реалізувати ідею проведення офлайн-заходу з цієї тематики. Як зазначили самі учасниці модулю, вони б до такого заходу із задоволенням приєдналися б.

По завершенню усі випускниці навчального модулю «Лідерство для дівчат» отримали відповідні сертифікати.

А команда благодійного фонду «Імпульс.ЮА» та проекту «Ліга успіх» вже готується до наступного онлайн-модулю! Він отримав назву «Мистецтво для змін», і буде присвячений різним напрямкам мистецької і творчої діяльності, які можуть впливати на суспільство. Стартує новий модуль вже 13 липня, а зареєструватися на нього можна за посиланням https://cutt.ly/joakvFh.

Навчальні онлайн-модулі проводить Благодійний фонд «Імпульс UA» в межах проєкту «Розвиток громадської активності серед підлітків та молоді вразливих категорій» / «Ліга успіху», що здійснюється за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні